Friday, November 13, 2015

Aku Wanita iTu



~AKU WANITA~




Saat ini raga menuntun ke keramaham CinTa



“Menangis adalah hal yang paling melegakan  ketika sesorang  begitu tertekkan”
                Jatuh, anggap saja  SEBUAH KENIKMATAN, kerana hujan pun jatuh membawa kebahagiaan. Sekiranya kamu tidak takut jatuh menepilah lalu tergadahkan kedua telapak tangan BERDOA..






~Aku WANITA ITU BERKATA :~Menjadi kuat Bukan bererti kamu harus tau segalanya. Bukan bererti kamu tidak boleh hancur. Kekuatanmu ada pada kemampuan di kelembutanmu bangkit kembali setelah berkali kali jatuh. Jangan fikirkan kamu sampai di mana dan bila. Tidak ada yang tahu.

Your strength is simply your will to go on...

C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Thursday, November 12, 2015

Cinta Itu Tidak Buta



KRONOLOGI KUCING JALANAN~

Cinta itu Tidak BUTA



Baby vulus


Ni salah sekor baby cat..( kucing jalanan ) sebenarnya time kutip Meow tak tau baby ni cam ne, bawa balik, mandi, syampoo wangi2. sian gigil dia..tapi time bagi susu kita sudukan,tapi dia tak bnyak gerak..bbrapa hari. ajar susu dalam mangkuk dia tak minum, setiap kali nk minum dia jatuh dalam susu, meow pelik..bawa jumpa doktor Vet..di sahkan baby ni buta,,huhuhu..gerak now dh besar gerak guna deria yg Allah bgikan kat dia..


C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

CinTa TanPa Syarat II





~KRONOLOGI KUCING JALANAN~

~KONGSI BAHAGIA~

* CINTA TANPA SYARAT *


Kronologi abam sadoo..oyen.


Meow ada bela banyak kucing jalanan, yg kwn beri dan kutip. now kucing meow hnya tinggal 7 ekor akibat serangan virus awal tahun..


Meow ada IMPIAN macam pecinta kucing2 lain,nk yg gebus, mulus dan cantik,, tapi fikir2 dari berbelanja besar tuk yg gebus..elok Meow kutip jew, perbelanjaan jimat tuk yg ada, dan hampir setahun lebih pakat ngan doktor vet nak jadikan salah sekor kucing jalanan Meow IMPIAN, NAAAAAAAKKK SNGT TUCING CAM kucing garfield.. Hehehe. salah sekor ade kaler oren, bagi nama Oyen..jantan,,masa kecik dia kencing berdarah, huhuhu kurus je masa jumpa.bawa jumpa vet rawat, sampai umur 6 bulan, telur dia tak kembang, ade tapi ciput je, doktor ckp dia mandul, bbrapa hari lepas bawa lagi ke vet, sebb 6 bulan skali kena medical check up, U alls nengok.. meow sendiri dah tak boleh angkat Oyen.. dia dh Gemuksssss...GARFIELD SADOOOOOO..



Tak boleh angkat daaa abam sadoooo..




C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Wednesday, November 11, 2015

BerBahagi Bahagia





~CINTA TANPA SYARAT~

BERBAGI REZKI ITU INDAH,,








~Kebahagiaan adalah sebuah pilihan, walau dengan cara apa sekalipun,
Memiliki kebahagiaan tidak semestinya dengan kemewahan kebendaan tetapi kemewahan yang di dalamnya sarat kasih sayang tanpa SYARATsesama mahluk adalah sebuah kepuasan,

Sebagai tanda cinta dan keSyukuran atas anugrah maka warnailah hidup yg masih bsisa ini dengan memberi manfaat pada setiap mahluk du muka bumi..


\
Yamg indah itu Budi...



C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Cinta Tanpa Syarat





~KRONOLOGI KEHIDUPAN KUCING JALANAN..

Cinta Tanpa Syarat







Ingin berkongsi dngn u alls.tentang kesah kucing Meow bernama Misha..
misha meow kutip masa kecik tepi longkang, hari pertama meow lalu dengar suara anak kucing,meow lalu jemungkin kucing orng, hari kedua meow lalu masih juga ada suara halus semain sayuu,,meow cari dan lihat di dalam longkang yg agak lembab seekor anak kucing, sedih sngt sebab sebelah tangan dia dah hancur, ekor dia pun hancur, aduhaiii sian menitis air mata meow, cepat bawa balik balit, dah bau,,denga lalat dan semut,nk busuk..Jumpa doktor vet..doktor terkejut dia cakap baby cat ni kena pukul dgn benda tumpul sebab ada kesan cat kat luka..huhuhu..
masuk wad, doktor rwt seminggu, bawa balik..kosnya meow tak mau cakap..

bbrapa bulan memang snsitif tempat luka misha..bernanah lagi, bawa jumpa vet, doktor cakap tangan misha terpaksa dipotong sampau paras bahu baru sebb dh jangkitan..nanes lagii ,sian nasib misha..dia manje, jalan dgn sebelah tangan dan kaki.sebb kaki belakang pun patah..heret je jalan, tangan depan dh kudung..

dah potong sampai bahu misha sihat wlau tak de tanga dn kaki..ce u alls bayangk cam ne dia jalan huhuhu tapi Allah maha adil,,misha membesar,,sampai setahun ngandung ,,check vet, kata dah 3 bulan..eppy gilerr,,hehehee.misha pun sihat, tapi payah nk gerak sebb satu kaki satu tagan,peot lagi.entah nape satu hari bibik lupa bawa misha masuk rumah..pagi tu meow dgr anjung melolong..rasa x sedap hati jam 3,00am.gerak bibik..dan akhirnya kami jumpa misha dah terkulaii wahaaaaa...dia tak kuat lari masa di kejar anjing liar..Meow dah hilang sabar,esoknya meow hentikan bibik kerja.sebab terlalu sedih,,


C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Hujan Itu





Pada ketika hujan menangis...





Nyanyian dalam hujan yukkkk~~petang2 hujan,, i am lonelyy..
Listen to the rhythm of the falling rain,
Telling me just what a fool I've been.
I wish that it would go and let me cry in vain,
And let me be alone again.
Now the only girl I've ever loved has gone away.
Looking for a brand new start!
But little does she know that when she left that day.
Along with her she took my heart.
Rain, please tell me, now does that seem fair
For her to steal my heart away when she don't care
I can't love another, when my heart's somewhere far away.
Rain, won't you tell her that I love her so
Please ask the sun to set her heart aglow

Rain in her heart and let the love we know start to grow.


C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Tinggilah Tinggi..Meow





Tinggilah Tinggi..aduyaiiiii..





~Story Mory today..dunia ni kadang pelik..tak semua benda kita boleh fikir ngan logik akal kan kankan..ni my Mico..noty, lari sana sini gediknya,,
tapi gedik jugak nak manjat pokok..ha ha ha ambik kow, panjat pokok tak lepas nk turun, separuh hari mnggiew ngieow..Tuannya lagi tak pandai manjat kikiki..
Dan akhirnya sepasukan ahli bomba datang..turun pakai tangga kwang kwang kwang...

teramat teruja tak sempat snap lak ahli bomba..cian depa.. tak pe jasa mereka sentiasa di kenang..







C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Merajuk


~KRONOLOGI KUCING JALANAN PART 2~


Dan akhirnya , semua perbuatan Meow2 ni terbongkar, perancangan x jadi, kena tangkap ,dah terbukti di CCTV apa yg depa buat..
Ni time kena soal siasat dan kena pot pet pot pet..
Selama ni den sabar je pd apa je karenah, hari ni masuk mahkamah semua depa ni..You alls tengok apa jadi?? Buat muka seposen dan tak kurang juga yg buat2 tido, buat pemsan, ade yg kena sawan tucing....





APTB.







C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Syurga Di Hati


~KRONOLOGI KUCING JALANAN 1~


BZ BZ BZ


~Hasil siasatan maka tJawaplah semua PERSOALAN atas kehilangan barang2 spt benang, sudu, bunga dll barang ringan kecuali almari,tv, katil ,tilam..
Pagi tadi den dongar bunyi bising dri arah dapur bersebelahan bilik My Meow...takut nk ke dapur, duk diam je la mane tau pencuri menceroboh masuk rumah ,minta jauh, dap dup je rasa hati huhuhu..berdoa x putus putus..

Siang jam 9:00am baru berani ke dapur..tapi x de plok apa yg terusik..
Last check camera cct.. Tu diaaa...dah tau..
Bila den pi tengok bilik meow, milo, putra dn Mika buat muka selamba jeww..
Dalam lubang salur air tu dh penuh dgn barang2.. Tersumbat huhuhu..


Ni kerja depa..

C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

Friday, November 6, 2015

Kucing Jalanan ( 1 )


Assalamualaikum semua selamat malam..nunite..he he bahasa bebudakk.. ;p

OPSSTTTTT.. bahasa Kucing?? He he he..  kan kan..
yang sebenarnya sudah terlalu lamaaaaaaaaaaaaaa.. lamaaaaaaaaaaaaaa sangat den tak tulis entry..
 bukan takdek idea tapi terlebih sudaaaa hehehhee.. 
Bila teruja dan terkesima mula menulis tak tau mana satu nak mulakan.. sebab idea dah bertimbun. tak tau nak korek mana dulu.. tarik sana sini bersepah dan bersepai.. ahee last sekali den bagi korang semua pic je laaaa..

Jangan ikut benggong erkkk..tengok baca,,tak mau jeling jeling jew jangan sampai juling sudaa he 
 he..


Mula dari cerita hari ni..hermmmmm..belasah jela yeww.


Ni ABAM YANG BAM SADO & MEOW





Cerita mereka bakal MENYUSUL..tunggu...



Sekian tulah MUQADIMAHNYA..tuk Entry kali ni. Meow masih blurr huhu.. 


C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...

MaTa INI



 Di mana harus aku mulai..huhuhu..

Bismillah....

 akulah meow itu...

Meow


Mulai hari ini, tika saat ini.. bukan alasan yg akan ku timbuni, bukan rengekan yg akan ku bajai, bukan keluhan yg akan ku beri… tetapi aku bertekad Ya Allah, akan ku didik jiwaku, akan ku tarbiah hatiku, moge setiap ape yg Kau curahkan kepadaku, akan ku balasinye dengan senyuman, akan kusiraminye sebagai penambah Iman, akan ku hadapinye dengan penuh pengharapan dan ketawadukan.. terima kasih Ya Allah atas HidayahMu ini, terima kasih Ya Allah, terima kasih …


Tiada tempat lain untuk aku mengadu segala-galanya, selain kepadaMu … tiada cinta yg aku salurkan setinggi cintaku kepadaMu … sesungguhnye hidup dan matiku hanyelah untukMu, Cukuplah Kau pendampingku dalam hidupku, Ya Allah..

Setiap yang datang padaku atau apa saja takdir tuk aku..Aku akan bersyukur.. ( Rasa libang libu mahu memulakan entry, telah lama aku tidak mencoret atau menconteng sesuatu di laman usang blog ku).

Aku masih terkapai kapai dan blurr huhuhu..


C.I.N.T.A ADALAH ANUGRAH, PELIHARALAH IA SEMENTARA KITA MASIH MERASAI KEUJUDANNYA...